BARTIN / AMASRA - Makaracı İlkokulu

Makaracı İlkokulu

MAKARACI KÖYÜ DÜZ MEVKİİ MAKARACI ILKÖĞRETIM OKULU BLOK NO 2 AMASRA / BARTIN
Vizyon
Öğrencilerimizi; Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen, görevini yapan ve sorumluluk yüklenebilen, kendilerine güvenen, çağdaş teknolojileri etkili biçimde kullanabilen ve merak eden, bedensel ve ruhsal bakımdan gelişmiş, mensubiyet ve mesuliyet sahibi, kendisi İle barışık, çevre bilinci gelişmiş, araştırmacı, Milli Ve Manevi Değerlere bağlı, sorumluluk sahibi, paylaşmaya açık, çevresine ve insanlara duyarlı bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
Okulumuz, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; kendi kendini yönetebilen, mantıklı düşünebilen, yaratıcı düşünceye sahip, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra, kaliteli eğitim modellerinin küçük köy okullarında da en iyi şekilde uygulanabileceğini gösteren ve yetiştirdiği başarılı bireylerle çevresine örnek olan bir kurum olmayı misyon olarak üstlenmiştir.
Mezun ettiğimiz her öğrenci ´gurur duyduğumuz´ başarımızdır.
Ulaşım
Köyümüzün yolu asfalt ve 4 mevsim açıktır. Ayrıca Amasra ve Bartın´a her gün minibüs ile ulaşım imkanı vardır.
Bartın İl Merkezine 24 km , Amasra İlçe Merkezine 8 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda voleybol alanı, basket potaları ve futbol otnamak için alanlar oluşturulmuştur. Öğrencilerin temel becerileri edinebilmeleri için imkan vardır.